Blog

Sanseveria stekjes

De sanseveria is mijn favoriete plant in huis. Hij ziet er gezond uit, heeft heel weinig verzorging nodig en (daarom kocht ik hem in eerste instantie) hij zuivert de lucht. Win-win-win dus!
Ik wil graag meer van die fijne planten in huis en stond al bijna af te rekenen bij het tuincentrum toen ik besloot om zelf eens stekjes te maken.

Stekken ken ik van stukjes blad in een potje bij mensen die er veel verstand van hebben. Dat dacht ik altijd.. maar dat stekken kan ik natuurlijk ook.
Na wat speurwerk op internet bleek het ook nog eens niet zo moeilijk.

Ik gebruik mijn roze kasje. Hierin blijft het lekker warm en als de boel beslaat, zet ik de schuifjes aan de bovenkant open. Maar de stekjes in een pot of bak en afdekken met plastic folie werkt vast net zo goed!

Sanseveriastek 1Je snijdt met een scherp mes een blad van de sanseveria. Kies voor een geheel groen blad, een blad met geel schijnt een stek met scheurtjes te veroorzaken (heb ik niet verder uitgezocht. Ik kan het mis hebben…).
Sanseveriastek 2Snij het blad in meerdere stukjes.
Vul een pot of bak met potgrond. Druk de potgrond nog niet aan!
Sanseveriastek 3Steek de stukjes van het blad nu ongeveer 0,5 tot 1 centimeter in de grond.
Druk de grond rondom het blad lichtjes aan.

Geef ze wat water als de aarde wat droog lijkt. En wachten maar….

Sanseveriastek 4Nu heeft mijn sanseveria wel een geamputeerd blad. Ik hoop maar dat dit niet teveel leed veroorzaakt en dat nieuwe familieleden het weer goed zullen maken!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *