Blog

Ik naaide een tricotjurkje

Tricot jurkje - Konijntjes 1 WEBDit jaar ben ik begonnen met het naaien van kleding. Ik maak voornamelijk kinderkleding, al waag ik mij soms ook aan iets voor mezelf. Eerder naaide ik al knuffels, tassen en een enkele keer een rok. Van het echte naaiwerk (in mijn ogen het lezen en overnemen van een heus naaipatroon) kwam het eigenlijk nooit. Het patroonlezen is echt helemaal niet moeilijk en het voelt alsof ik werk aan een bouwplaat. Het geeft mij echt ontspanning, met als eindresultaat een kledingstuk naar eigen smaak.
Het is su-per-leuk om te doen. Ik ben om en er volgen nog veel meer naaiprojecten die ik hier zal delen!
Tricot jurkje - Konijntjes 2 WEB
Tricotjurkje van De Droomfabriek
Het stofje met konijntjes vroeg om een leuk patroon. Die vond ik op de site van De Droomfabriek. Op dedroomfabriek.blogspot.nl staan meer leuke gratis patroontjes (tip!) voor kinderen. Mijn oog viel op het tricotjurkje. Een simpel uitziend jurkje dat vast heel lekker zit!
Tricot jurkje - Konijntjes 3 WEB
Polosluiting
Ik begon fantiek te kniippen en naaien maar helaas liep ik vast bij de sluiting van de nek. Na wat speurwerk op internet bleek het te gaan om een polosluiting (leermoment). Lang leve Youtube waar toch zoveel tutorials op staan. Zo ook die voor de polosluiting. Ik volgde de tutorial over de polosluiting van Fifty Ways op Youtube Op die manier is het mij toch gelukt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *