Blog

Getest: stop motion kleifiguur van Action

Een aantal weken (ze verkopen het nog steeds) geleden zag ik dit doosje bij Action, met daarin  een kleifiguur voor het maken van een Stop Motion voor €0,99.
Dus voor maar 1! euro. Kan dat wat zijn? Hoe werkt het? Ik was benieuwd en kocht het!

Wat is het?
Een pakketje waarmee je een slang kunt maken die je vervolgens de hoofdrol kunt laten spelen in jouw zelfgemaakte stop motion. Stop motion is een filmtechniek waarbij je foto’s achter elkaar plakt om een filmpje te creëren. Door middel van beelden vertel je een verhaal.

Getest Stop motion kleifiguur van Action 3De inhoud
– Klei
– Kleimes
– Geraamte
QR code op de verpakking voor het downloaden van de applicatie Stop Motion
Ik gebruikte hiervoor de app: QR Code. Vervolgens opent direct de te downloaden applicatie: Stop Motion (die je dus ook gewoon zelf kan downloaden in de App store, scheelt weer een QR applicatie op je telefoon).

Hoe ga je te werk?
Start met het maken van jouw kleifiguur. Ik heb een stuk roze klei uitgerold en daarin het geraamte gewikkeld.
Getest Stop motion kleifiguur van Action 4Vervolgens voorzie ik mijn slang van ogen, blauwe stipjes en een tong.

Getest Stop motion kleifiguur van Action 2Nu de slang klaar is kun je beginnen met de stop motion.
Start de app Stop Motion op je mobiele telefoon. Tip! plaats je mobiele telefoon in een zelfgemaakte standaard van bijvoorbeeld piepschuim, LEGO of wat jij maar handig vindt. Belangrijk is dat de telefoon goed op één plek blijft staan.
Bij mij ziet dat er zo uit:
Getest Stop motion kleifiguur van Action 1

Voor mijn filmpje heb ik geen uitgebreid script geschreven, mijn slang beweegt van links naar rechts. Zelf kun je natuurlijk wel een script bedenken, leuk!
Dit is het eindresultaat (en even snel met mijn mobiel gemaakt, dus verwacht geen fancy stopmotion)

Conclusie
Van tevoren had ik geen hoge verwachtingen door de super lage prijs.
Maar ik ben positief verrast!

Tijdens het kleien vond ik de klei stroef aanvoelen, iets te stroef voor mijn gevoel. Maar tijdens het schieten van de frames merkte ik dat dit een voordeel was. De taaie klei blijft goed van vorm en het geraamte blijft goed verstopt.
Het geraamte zorgt ervoor dat je kleifiguur soepeler beweegt. En door steeds een klein beetje te bewegen en een foto te maken ziet het er natuurlijker (voor zover het natuurlijk moet zijn 😉 Dit maakt voor mij in ieder geval niet uit).

Dit is een leuke activiteit om te doen met je kind(eren) vanaf 6 jaar. Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *