Columns of blogs?

Columns of blogs?

Tien jaar geleden had ik een blog op mijn eigen website marjon.org. Ik maakte gebruik van het cms blogger.com, later stapte ik over op wordpress. Ik had geen plan, geen structuur, maar vond het gewoon leuk om af en toe iets te delen via mijn website. Ik blogde over wat ik creëerde op mijn naaimachine, tuinieren, boeken die ik las, films die ik keek. Een tijdje heb ik nog een andere blog gehad waarvan ik de naam niet meer weet. Het was iets in de trant van ‘mooiedingen.nl’. Hier deelde ik designer meubels, kunst en andere ontwerpen die mij aanspraken. Het was vooral bedoeld als online notitieboekje waarin ik dit bijhield. Maar een echt bloggersplan, nee, dat had ik niet.

Het hebben van een blog maakt niet automatisch een blogger of columnist.

Blog of column, is er een verschil?
Wat is het verschil tussen een column en een blog? Is er wel een verschil?
Een column is een korte beshouwing van die amuseert of een mening bespreekt, lees ik in het lesmateriaal. Maar er is meer… Bij het schrijven van een column maak je gebruik van literaire middelen. Bijvoorbeeld herhaling, versnelling, vetraging spanningsopbouw en alliteratie.

Creatief met taal dus. Het klinkt mij als muziek in de oren.
Hoe het precies zit en wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een column, daar kom ik naarmate de opleiding vordert vast achter. Ik heb er zin in en kijk er naar uit om meer te schrijven op persoonlijke titel. Mijn vorderingen deel ik hier, op mijn website www.marjon.org/blog.

Uiteraard in de vorm van een blog óf een column. Tot snel!