Blog

1 jurk uit 200 jurken

Een aantal weken geleden trouwde mijn zusje. Een bijzondere dag waarop ik getuige EN ceremoniemeester mocht zijn. Zoiets bijzonders vroeg om een nieuwe jurk! In de winkel vond ik niet direct iets naar mijn smaak en daarom besloot ik om mijn jurk zelf te maken.
Zo kon ik het patroon en de stof helemaal zelf bepalen. En ik naaide, om het af te maken, er ook nog een bijpassende handtas bij.
Jurk 200 jurken Marjondotorg 01

Boek 200 Jurken Marjondotorg200 Jurken
Het boek, geschreven door Evelien Cabie, biedt 20 basismodellen waarmee je kunt variƫren tot wel 200 verschillende jurken!
Het stond al een tijd op mijn ToDo-lijst om eens een jurk uit dit boek te maken. Met behulp van het boek heb ik zelfs de jurk geheel op maat gemaakt, passend bij mijn eigen maten! Het leek mij altijd erg lastig om een patroon aan te passen maar in dit boek vind je dus hele handige stap-voor-stap uitleg!

Het patroon waar ik voor koos is de Aiko TaRi. Een getailleerde jurk met A-lijn rok, boothals, mouwloos met als afwerking een schouderlus aan beide kanten van de schouders.

Jurk 200 jurken Marjondotorg detail schouderlus

boek MijnDesignerTas Marjondotorg 01Mijn Designer tas
Nog zo’n leuk naaiboek: Mijn Designer tas van Elisanna & Fynn.
In het boek komen 10 tassenontwerpers aan het woord over hun werk, welke materialen zij gebruiken en waar ze hun inspiratie vandaan halen.
Heel inspirerend om te lezen!

Iedere ontwerper heeft speciaal voor dit boek een tassenontwerp gemaakt. Zo kun je nu zelf een designer tas zelf naaien!
Ik koos voor het patroon van Annelies Timmermans, een mooi eenvoudig tasje.
Detail mijnDesignerTas Marjondotorg

Stofkeuze
Ik koos voor de stof Angele, van Atelier Brunette. Een vrolijke stof die ik vind passen bij een zonnige bruiloft.
Deze stof is van goede kwaliteit en, niet onbelangrijk, lekker zacht. Ik kocht heb bij fairytailors.be. Deze winkel is wat mij betreft een aanrader! Snelle service, de stof kwam in een mooi pakje met lintje en voorzien van een handgeschreven kaartje.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *